Διακρίσεις

Βραβεύσεις – Διακρίσεις 2009

Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των αναγκών των πελατών και των μετόχων που την εμπιστεύονται, καθώς και του ευρύτατου κοινωνικού έργου που επιτελεί, το 2009 έλαβε σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις:

Έπαινος για την Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2008

Η αφοσίωση της Τράπεζας στην ποιότητα της λογοδοσίας της μέσω της έκδοσης ετήσιας Έκθεσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έπαινο που απονεμήθηκε, κατά τη διάρκεια του CSR Reporting Forum 2009.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει αναπτύξει μεθοδολογία αξιολόγησης Απολογισμών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Global Reporting Initiative και ανακοινώνει τα αποτελέσματα σε ετήσια βάση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα έλαβε την 7η θέση ανάμεσα σε συνολικά 27 εταιρείες που εξέδωσαν για το έτος 2008 απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο GRI-G3.

Best Bank in Greece 2009

Ως καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα “Best Bank in Greece”, αναδείχτηκε η Εθνική, στο πλαίσιο των βραβείων “Awards for Excellence 2009” που απονεμήθηκαν από το έγκριτο, διεθνές, οικονομικό περιοδικό Euromoney.

Bank of the Year 2009

Η Εθνική αναδείχθηκε Τράπεζα της Χρονιάς στην Ελλάδα για το 2009, στο πλαίσιο του θεσμού των βραβείων “Bank of the Year Awards 2009” που απονέμονται κάθε χρόνο από το διεθνούς κύρους οικονομικό περιοδικό The Banker.

Top 500 Banking Brands

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του περιοδικού The Banker των Financial Times, η Εθνική, κατατάχθηκε 67η παγκοσμίως και αποτελεί τη μοναδική ελληνική Τράπεζα ανάμεσα στις 100 καλύτερες του κόσμου.

Best Private Banking in Greece 2009

Σύμφωνα με την ετήσια αξιολόγηση του περιοδικού Euromoney, η Εθνική Τράπεζα βραβεύτηκε ως η καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα για το 2009 στον τομέα του Private Banking.

Best Investor Relations in Greece

Καλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα αναδείχθηκε η Εθνική στον τομέα των Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές (Investor Relations), στο πλαίσιο της ετήσιας αξιολόγησης “European Investor Relations” του περιοδικού Institutional Investor.

Marketing Excellence Awards

Η Εθνική Τράπεζα απέσπασε 2 βραβεία στο διαγωνισμό Marketing Excellence Awards που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) με την επιστημονική συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε για το προϊόν “MyCash” στην κατηγορία “Ανάπτυξη Νέων Υπηρεσιών” και για την εφαρμογή Νέου Μοντέλου Καταστημάτων Δικτύου στην κατηγορία “Διαχείριση Σχέσεων με πελάτες”.

Βραβεία Αριστείας (Top Performer Awards)

Η Εθνική βραβεύτηκε για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank της Τράπεζας από το Διεθνή Οργανισμό Contact Center World. Η Εθνική Τράπεζα απέσπασε 9 συνολικά τιμητικές διακρίσεις για όλο το φάσμα της διαδικασίας που συνθέτει την ποιοτική εξυπηρέτηση μέσα από τα τραπεζικά εναλλακτικά δίκτυα, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο αριθμό διακρίσεων από κάθε άλλο συμμετέχοντα οργανισμό.

Καλύτερη Τράπεζα στις Ναυτιλιακές Υπηρεσίες

Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα το 2009 στη χρηματοδότηση της ελληνικής Ναυτιλίας αναδείχθηκε η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο των έκτων ετήσιων βραβείων Greek Shipping Awards 2009 της εφημερίδας Lloyd’s List, καθώς και Καλύτερη Τράπεζα – Best Shipping Financier – στη χρηματοδότηση επενδύσεων στη Ναυτιλία για το 2010, σύμφωνα με το πρόγραμμα βραβεύσεων για τις ισχυρότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον τομέα της Ναυτιλίας από το διεθνές, οικονομικό περιοδικό The New Economy.

Καλύτερη Τράπεζα στις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής

Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα το 2009 στις υπηρεσίες Θεματοφυλακής αναδείχθηκε η Εθνική Τράπεζα (Top Rated and Highest Scoring Custodian), σύμφωνα με αξιολόγηση του διεθνούς περιοδικού Global Custodian.

Famous Brand 2009

Το βραβείο “Famous Brand” διατήρησε για μία ακόμη χρονιά η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας “Famous Brands 2009, οι μάρκες με την καλύτερη φήμη”, που διενεργεί η εταιρία Tradelink Reputation Research & Consultancy, σε συνεργασία με το διεθνή οργανισμό Reputation Institute.

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2009

Στην ετήσια απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης, κατά την οποία απονεμήθηκαν βραβεία σε 16 κατηγορίες για τις εισηγμένες εταιρίες, οι οποίες διακρίθηκαν στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι το 2009, η Εθνική Τράπεζα απέσπασε τα ακόλουθα βραβεία:

  • Καλύτερης Εταιρείας FTSE-ASE/20
  • Καλύτερης Τράπεζας