ΔΡΑΣΕΙΣ 2019

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2019

Θέτοντας την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, η Εθνική Τράπεζα επιδεικνύει το διαχρονικό της ενδιαφέρον και την ευαισθησία της σε ότι αφορά το σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες, την ανάπτυξη της κοινωνίας, τη διάσωση και τη διαφύλαξη του πολιτισμού του τόπου μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και εφαρμόζοντας κατά το 2019, σειρά κοινωνικών προσφορών, συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας.

  • Χορήγησε τον Διαγωνισμό Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας με θέμα: «Μέσα στο άπλετο φως, στην έξοχη ανθρωπιά και στην ιδιότυπη, μοναδική πνευματικότητα του μεσογειακού κόσμου, ο Ελληνισμός μπορεί να ξαναγίνει παράγοντας ευρύτερου πολιτισμού κι ίσως συνδετικός κρίκος της Δύσης και της Ανατολής, επιτυγχάνοντας να δημιουργήσει έργα ικανά να ακτινοβολούν στη γαλάζια θάλασσα, πέρα από τα στενά τοπικά όρια» (Η μοναξιά του Ελληνισμού – Γ. Θεοτοκάς), επιβραβεύοντας τους διακριθέντες μαθητές με χρηματικό έπαθλο.
  • Προέβη σε χρηματικές εισφορές προς τον Παγκύπριο Αντιλευχαιμικό Σύνδεσμο «ΖΩΗ», τον Σύνδεσμο Καρδιοπαθών, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων, τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, καθώς και την UNICEF.
  • Ενίσχυσε οικονομικά το Φιλανθρωπικό Δείπνο του ΟΠΑΠ. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ανήλθε στις €209,000 και διατέθηκε για το πρόγραμμα Διαμονής – Θεραπείας του Θεραπευτικού Κέντρου Παιδιών «Στέλλα Σουλιώτη».
  • Διοργάνωσε Αιμοδοσία μεταξύ των μελών του Προσωπικού της, προωθώντας έτσι, την εθελοντική προσφορά του προσωπικού της Τράπεζας προς τον συνάνθρωπό του.
  • Διέθεσε δωρεάν την αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων κοινωνικού, οικονομικού και πολιτιστικού περιεχομένου καθώς επίσης και για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού έργου.
  • Συμμετείχε ως Χορηγός στις εκδηλώσεις – καλοκαιρινές συναντήσεις του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Μικροί Εθελοντές» με απώτερο σκοπό τη συλλογή χρημάτων για στήριξη οικογενειών με παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.
  • Χορήγησε το 3ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Λευκωσίας, το οποίο διοργανώθηκε στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας και συμμετείχαν ομάδες αθλητών από τέσσερις διαφορετικές χώρες.
  • Χορήγησε το Θερινό Σχολείο του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας, στο οποίο φοιτούν παιδιά με διάφορα προβλήματα, όπως αυτισμό, μαθησιακά, νοητική υστέρηση κ.α., με σκοπό να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το θερινό πρόγραμμα όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά.
  • Χορήγησε το 7ο Κυπριακό Τραπεζικό Συνέδριο (7th Cyprus Banking Forum), στο οποίο συμμετείχαν όλες οι Κυπριακές Τράπεζας.