ΔΡΑΣΕΙΣ 2018

Βραβεία Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας

Στον Επιτάφιο του Θουκυδίδη, ο Περικλής λέει «Και είμαστε οι ίδιοι που φροντίζουμε και για τα δικά μας και για τα πολιτικά μαζί πράγματα, και ενώ καθένας μας κοιτάζει τη δουλειά του, άλλος άλλη, δεν κατέχουμε γι΄ αυτό λιγότερο τα πολιτικά».

Το πιο πάνω αποτέλεσε το θέμα του φετινού Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας το οποίο διοργανώνεται από το 1976 σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι μία πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία, που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αντιληφθούν τις σύγχρονες προκλήσεις, τις οποίες οφείλουμε ως έθνος να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και υπεύθυνα, καθώς και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόλου του ενεργού πολίτη στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες.

Η τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Διαγωνισμού, έλαβε χώρα την Δευτέρα 11/06/2018 και σε αυτή παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και ο πρέσβης της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) Λτδ, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στάθηκε αρωγός στην όλη εκδήλωση, χορηγώντας το Α΄ Βραβείο το οποίο απονεμήθηκε στη Μυρσίνη Στρατή, μαθήτρια της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής Φόρουμ. Το βραβείο παρέδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Χρίστος Χριστοδούλου.