ΔΡΑΣΕΙΣ 2018

Πρόγραμμα act4Greece

Το Πρόγραμμα act4Greece πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους και προσφοράς και αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής.

Το act4Greece, λαμβάνοντας άμεσα ενεργό ρόλο για την ανακούφιση των συμπολιτών μας από τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών που σάρωσαν δασικές και κατοικημένες περιοχές της Αττικής, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές, στηρίζει τη δράση «Πληγέντες πυρκαγιών Αττικής», με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση των υποδομών στις πληγέντες περιοχές.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) Λτδ, διοργανώνοντας έρανο (26/7/2018 – 26/8/2018), στον οποίο συνεισφορές έγιναν από πελάτες, συναδέλφους καθώς και από την ίδια την Τράπεζα.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας όλοι μαζί, βοηθούμε να ξαναγεννηθεί το αύριο για εκείνους τους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται και τους κόπους μιας ζωής να αφανίζονται μέσα στην καταστροφική μανία της φωτιάς.

Βραβεία Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας

Στον Επιτάφιο του Θουκυδίδη, ο Περικλής λέει «Και είμαστε οι ίδιοι που φροντίζουμε και για τα δικά μας και για τα πολιτικά μαζί πράγματα, και ενώ καθένας μας κοιτάζει τη δουλειά του, άλλος άλλη, δεν κατέχουμε γι΄ αυτό λιγότερο τα πολιτικά».

Το πιο πάνω αποτέλεσε το θέμα του φετινού Διαγωνισμού Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας το οποίο διοργανώνεται από το 1976 σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι μία πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία, που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αντιληφθούν τις σύγχρονες προκλήσεις, τις οποίες οφείλουμε ως έθνος να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και υπεύθυνα, καθώς και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόλου του ενεργού πολίτη στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες.

Η τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Διαγωνισμού, έλαβε χώρα την Δευτέρα 11/06/2018 και σε αυτή παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και ο πρέσβης της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) Λτδ, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στάθηκε αρωγός στην όλη εκδήλωση, χορηγώντας το Α΄ Βραβείο το οποίο απονεμήθηκε στη Μυρσίνη Στρατή, μαθήτρια της Ιδιωτικής Ελληνικής Σχολής Φόρουμ. Το βραβείο παρέδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Χρίστος Χριστοδούλου.