ΔΡΑΣΕΙΣ 2020

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2020

Θέτοντας την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, η Εθνική Τράπεζα επιδεικνύει το διαχρονικό της ενδιαφέρον και την ευαισθησία της σε ότι αφορά το σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες, την ανάπτυξη της κοινωνίας, τη διάσωση και τη διαφύλαξη του πολιτισμού του τόπου μας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και εφαρμόζοντας κατά το 2020, σειρά κοινωνικών προσφορών, συμβάλλοντας έτσι στην πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας.

  • Χορήγησε τον Διαγωνισμό Μαθητικού Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας με θέμα: «Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιό τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.» (‘Ασκητική’ Ν.Καζαντζάκη), επιβραβεύοντας τους διακριθέντες μαθητές με χρηματικό έπαθλο.
  • Προέβη σε χρηματικές εισφορές προς τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων καθώς και σε άλλους φιλανθρωπικούς – μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
  • Ενίσχυσε οικονομικά την Αρμένικη Μητρόπολη Κύπρου στον έρανο που διεξήγαγε για τους πληγέντες από την φονική έκρηξη στο Λίβανο.
  • Διέθεσε δωρεάν την αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων κοινωνικού, οικονομικού και πολιτιστικού περιεχομένου καθώς επίσης και για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού έργου.
  • Συμμετείχε ως Χορηγός στην έκδοση βιβλίου την οποία προέβηκε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα όνειρο μια ευχή» για ενίσχυση του ταμείου του – θέμα του βιβλίου ήταν τα παραδοσιακά επαγγέλματα και τοπία της Κύπρου.
  • Χορήγησε το Θερινό Σχολείο του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας, στο οποίο φοιτούν παιδιά με διάφορα προβλήματα, όπως αυτισμό, μαθησιακά, νοητική υστέρηση κ.α., με σκοπό να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το θερινό πρόγραμμα όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά.
  • Χορήγησε την ειδική έκδοση του περιοδικού IN BUSINESS με θέμα τα Στεγαστικά Δάνεια, στο οποίο συμμετείχαν και άλλες κυπριακές τράπεζας.
  • Κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, το προσωπικό της Εθνικής Τράπεζας συνέλεξε παιδικά παιχνίδια τα οποία σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση «Βοηθώ με Αγάπη», δόθηκαν σε παιδιά άπορων οικογενειών.