Κύπρος, ως Επιχειρηματικό Κέντρο

Διεύθυνση Διεθνών Εργασιών

Κύπρος, Επιχειρηματικό Κέντρο

Η Κύπρος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων – της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής – και πολύ κοντά στους εμπορικούς δρόμους που συνδέουν την Ευρώπη με τον Αραβικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή.

Η Κύπρος έχει έκταση 9.251 τ.χλμ και ο πληθυσμός της υπολογίζεται στις 850.000, εκ των οποίων το 80% είναι Ελληνικής Καταγωγής. Η διαφορά ώρας με την Νέα Υόρκη είναι +7 και με το Τόκιο είναι -7, γεγονός που διευκολύνει σε μέγιστο βαθμό τις συναλλαγές, οι οποίες μπορούν αυθημερόν να  διεκπεραιωθούν με όλες τις χώρες του κόσμου.

Η Κύπρος έχει καθεστώς ανοικτής οικονομίας βασισμένο στο ελεύθερο επιχειρηματικό μοντέλο και τις τελευταίες δεκαετίες έχει μια συνεχή οικονομική ανάπτυξη. Είναι μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.

Με βάση τους κοινωνικο-οικονομικούς δείκτες, το βιοτικό επίπεδο της Κύπρου είναι αρκετά υψηλό και θετικότερο από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθετα οι συνθήκες διαβίωσης είναι άνετες, με σχετικά χαμηλό κόστος, χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας, ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και καθαρό και υγιές περιβάλλον.

Η Κύπρος αναγνωρίζει την σημασία των τηλεπικοινωνιών και έχει επενδύσει σημαντικά κονδύλια σε αυτό τον τομέα. Το νησί δικαιωματικά μπορεί να περηφανεύεται ότι είναι από τις πλέον αναπτυγμένες χώρες σε αυτό τον τομέα. Όλες οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες προσφέρονται με αξιοποίηση των τελευταίων τεχνολογιών.

Ως αποτέλεσμα του υψηλού μορφωτικού επιπέδου και λόγω των ιστορικών και οικονομικών δεσμών της Κύπρου με την Βρετανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, οι νομικές, λογιστικές, διαχειριστικές, ως επίσης οι υπηρεσίες πληροφορικής και άλλες, είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Σχεδόν όλοι οι διεθνείς λογιστικοί οίκοι αντιπροσωπεύονται στην Κύπρο είτε μέσω ανεξαρτήτων γραφείων ή μέσω των αντιπροσώπων τους, γεγονός που διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών διεθνούς επιπέδου στον τομέα της ποιότητας των λογιστικών και ελεγκτικών υπηρεσιών.

Η φήμη της Κύπρου ως Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο δεν οφείλεται μόνο στην γεωγραφική της θέση. Η εξαιρετική υποδομή, η προνομιακή νομοθεσία, βασισμένη στην Αγγλική και τα χαμηλά κόστη για ίδρυση και λειτουργία εταιρειών, δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις διεθνών δραστηριοτήτων

Βάσει των πιο πάνω παραγόντων, η Κύπρος παρέχει ένα μοναδικό περιβάλλον για την εγγραφή επιχειρήσεων με πλεονεκτήματα απαράμιλλα με άλλες χώρες.

Η Κύπρος έχει υπογράψει ένα μεγάλο αριθμό συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας με χώρες όπως η Ελλάδα, η Ρωσία, η Αγγλία, η Κίνα και η Ινδία, παρέχοντας τα εργαλεία και τις ευκαιρίες για τον καλύτερο δυνατό φορολογικό προγραμματισμό.

Ξεκινώντας την συνεργασία μαζί μας

Τα κυριότερα κίνητρα για την επιλογή της Κύπρου για τη λειτουργία διεθνών επιχειρήσεων είναι τα εξής:

 • Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, συμμορφώνεται με όλες τις Οδηγίες και Κανονισμούς της ΕΕ που σχετίζονται με την παρεμπόδιση Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος
 • Διεθνείς Επιχειρήσεις με χαμηλό εταιρικό φορολογικό συντελεστή
 • Νομικό πλαίσιο στηριζόμενο σε ευχέρεια χρήσης γραμματειακών/διευθυντικών υπηρεσιών
 • Υψηλής ποιότητας επαγγελματικές υπηρεσίες (νομικές, λογιστικές, τραπεζικές κ.τ.λ.)
 • Ανθρώπινο δυναμικό με υψηλό επίπεδο μόρφωσης, επαγγελματισμό και άριστη γνώση ξένων γλωσσών
 • Συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολόγισης με διάφορες χώρες

Τα ακόλουθα έγγραφα είναι απαραίτητα για εταιρείες που ενδιαφέρονται για εγγραφή στην Κύπρο:

 • Πιστοποιητικό Ίδρυσης και Εγγραφής
 • Ιδρυτικό και Καταστατικό Εταιρείας
 • Πιστοποιητικά διευθυντών και γραμματέων
 • Πιστοποιητικά μετόχων
 • Πιστοποιητικό εγγεγραμμένου γραφείου της εταιρείας

Οι αρμόδιοι παροχείς υπηρεσιών στην Κύπρο, προσφέρουν επίσης εταιρείες που είναι ήδη εγγεγραμμένες σε άλλες χώρες.  Η προσκόμιση εγγράφων μπορεί να διαφέρει, αναλόγως της χώρας εγγραφής.